פיצה קלה
חומרים לתחתית:
2 כוסות קמח
1/3 כוס שמן
2/3 כוס חלב
3 כפיות אבקת אפיה (שקית אחת)
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
ערבב את החומרים היבשים. ערבב את השמן והחלב ושפוך מעל החומרים היבשים. ערבב עם מזלג עד שהבצק נפרד מצידי הקערה.
חלק לשני כדורים. רדד, ושים על תבנית.
חומרים לרוטב:
200 גרם רסק עגבניות
1/6 כוס מים
1/6 כוס שמן
1 כפית אורגנו
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
מעט אבקת שום
לציפוי:
200 עד 300 גרם של גבינה מגורדת. כל סוג של גבינה צהובה שיש לכם בבית, ככל שיותר מגוון - יותר טוב.
על התחתית המרודדת בתבנית שפוך שכבה של רוטב (הכמות מספיקה לשתי פיצות).
כסה בגבינה בנדיבות והוסף כל תוספת שתרצה: בצלים, פטריות, זיתים וכו'.
יש לאפות בחום של בין 200 ל- 220 מעלות במשך עשרים דקות.
בתאבון!
מתכונים תפריט ראשי