עוגת קונסטנטין



המצרכים:
החומרים לבצק:
1/2 כוס חלב
1 ביצה
1 כוס סוכר
1 כפית דבש
חמאה (או מרגרינה ללא מלח) - 100 גרם
לערבב את כל החומרים ולהרתיח. ברגע שרותח להוסיף:1 כפית אבקת אפיה
לתוך הסיר הרותח להוסיף בהדרגה:
3 כוסות קמח
שתי כפות קקאו

לקרם - חלק א':
4 חלמונים
6 כפיות קמח
1/4 1 כוסות סוכר
3 כוסות חלב
לבשל את הקרם מכל החומרים הנ"ל ולקררו לחלוטין.

חלק ב':
400 גרם חמאה
1 כוס אבקת סוכר
לערבב בצורה יסודית.

אופן ההכנה:
ללוש את הבצק, לאחר מכן לחלקו לחמישה חלקים ולעשות מהם דפי בצק. לאפות את דפי הבצק בתבנית בחום של 180 מעלות עד קבלת צבע זהוב.

לאחד את חלק א' וחלק ב'. להוסיף 50 - 60 גרם קוניאק.

למרוח את הקרם על דפי הבצק האפויים. להניח את הדפים אחד על השני ולמרוח למעלה ומהצדדים. להניח בצד לשעה שעתיים והעוגה מוכנה.

בתאבון!



מתכונים תפריט ראשי