עוגת אגוזי מלך של הלנה



המצרכים:
לבצק:
100 גרם דבש
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
1 ביצה
1 שקית אבקת אפיה
בערך כוס קמח אחת

לקרם:
200 גרם חמאה
200 גרם דבש
200 גרם סוכר
1 כפית קקאו
1 כוס אגוזי מלך (או פקאן) חתוכים דק

אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי הבצק. להוסיף את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק רך. (לא להגזים בקמח). לחלק את הבצק לשלושה חלקים ולעשות מהם שלושה דפי בצק עגולים. לשים כל דף בצק על תבנית עגולה משומנת ומחוממת. (יותר נוח לאפות את דפי הבצק במחבת גדולה) לאפות בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב. להוריד מהתבנית או המחבת כאשר דפי הבצק עוד חמים. לפני אפיה של כל דף בצק נוסף לנקות את התבנית/מחבת מפירורים. לשים את כל חומרי הקרם בסיר. לערבב ולבשל במשך 8 עד 10 דקות, תוך כדי בחישה. למרוח את דפי הבצק האפויים בקרם חם ולהניח את דפי הבצק אחד על השני. לקרר במשך עשר דקות. לחתוך את העוגה למשולשים או לקוביות אך לא להפרידם. רק כאשר העוגה תתקרר לגמרי אפשר להפריד את החתיכות ולהעביר למגש הגשה.

בתאבון!



מתכונים תפריט ראשי