עוגת תפוזים רב שימושית



המצרכים:
3 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
3 כפיות אבקת אפיה לערבב חומרים אלו בקערה גדולה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים (רצוי בריכוז גבוה כמו פריגת)
3 ביצים
תמצית וניל לפי הטעם לערבב בקערה נפרדת

אופן ההכנה:
לשפוך את החומרים הרטובים ליבשים. לאפות בתבנית עגולה של 26. אופים בחום של 180 מעלות בין 20 ל- 30 דקות בתנור שחומם מראש עד שיזהיב. זה המתכון של עוגת הבסיס.
עוגה זו אפשר לגוון בתוספות ובצורות שונות: שופכים לתבנית 2/3 מן העיסה.

מכינים מילוי:
20 גרם מרגרינה
חצי כוס סוכר חום.
2 כפות קינמון
מעט קמח (באופן שיספיק בכדי ליצור מה שדוידה מכנה crumbles- כמו גושים, או חול רטוב) שמים את רוב המילוי על העיסה (למעט כף אחת).
מכסים בשארית העיסה. מה שנשאר מהפירורים בתוספת קמח (בכדי שיהיה יותר יבש) שמים למעלה.

אפשרויות גיוון נוספות:
1. שמים 3/4 מן הכמות בתבנית ולרבע הנותר מוסיפים 1/4 כוס קפה מוכן חזק או שוקולד ושופכים לתבנית (עוגת שיש).
2. להוסיף סוכריות צבעוניות.
3. להוסיף קינמון, אגוז מוסקט וציפורן (מקבלים עוגת תבלינים)
4. להוסיף אגוזים טחונים.
5. להוסיף פצפוצי שוקולד.
6. אם רוצים עוגה חלבית - משנים את המיץ לחלב ואז מתאים יותר לציפוי שוקולד. אפשר לשים יוגורט במקום חלב.

בתאבון!



מתכונים תפריט ראשי